Social Media Content MBO college Hilversum

voor de koks, horeca en facilitaire opleidingen

Online zichtbaarheid is ontzettend belangrijk tegenwoordig ook voor opleidingen. Zeker tijdens de corona pandemie is dit nog duidelijker geworden. Naast een goede website is ook social media daar een belangrijk deel van. Dat besefte ook het MBO College Hilversum.

Tijdens deze hectische periode hebben een aantal branches behoorlijk onder druk gestaan waaronder de horeca. Dit merkte ze bij de opleidingen facilitair, horeca en koks. Het animo voor deze richtingen nam af, terwijl alle restaurants, hotels, lunchrooms straks weer gewoon open gaan. Daar is in de (nabije) toekomst toch personeel voor nodig. Maar ook enthousiaste gedreven ondernemers. Om te laten zien hoe leuk horeca is en hoeveel kansen er straks weer zijn was er behoefte aan professionele social media content. En wij mogen dit een jaar lang voor hen doen. Hoe tof is dat!

Social video's

We hebben hiervoor de content verdeeld in drie soorten filmpjes:

  1. opleidingsfilmpjes
  2. alumni
  3. event film

Voor de alumni video's zijn we langs gegaan bij twee oud studenten. Hiervan heeft er één grote stappen gezet bij het Van der Valk hotel Breukelen. Daar is zij bezig om leidinggevende te worden in het restaurant. De andere student, Jamie van Dillen, heeft haar droom gevolgd en is haar eigen sushi-bedrijfje gestart. Met James Sushi bezorgt ze in Abcoude en omgeving maar verzorgt ook Sushi-workshops en je kunt haar inhuren voor catering. In het volgende door ons gemaakte filmpje vertelt ze enthousiast over het ondernemerschap en wat de koksopleiding voor haar heeft betekent.

Op de opleiding worden veel praktijklessen gegeven met verschillende thema’s. Van koken met orgaanvlees tot de aziatische keuken. We mochten bij een aantal van deze lessen aanwezig zijn om mooie beelden te schieten. Daarnaast hebben we mogen filmen bij een demo van één van de docenten en hier een leuke video van gemaakt. Docent Huib Kabel legt hierin uit waarom hij zo’n leuk vak heeft. En dat ook de docenten van de koksopleiding steeds nieuwe dingen bijleren omdat de trends in koken steeds weer veranderen.

Voor ons is dit ontzettend leuk om te doen. Je helpt een mede-opleiding en leert zelf de kneepjes van het vak in de praktijk. Want ook bij het maken van social media content komt veel kijken. De belichting moet goed zijn, evenals je camera instellen. Daarna moet alles goed geëdit worden en voorzien van audio. Want bovenal willen we een mooi professioneel product afleveren. Voor minder gaan we niet.