MBO Talks

5-wekelijkse talkshow voor en door studenten

Voor dit leuke project werken we samen met het MBO College Airport Hoofddorp. Samen met hun studenten draaien we elke 5 weken een online talkshow. Hierbij is elke keer een andere klas van deze opleiding aan de beurt om dit te organiseren. Deze talkshow past bij het lespakket van dat moment. De studenten organiseren dit online evenement van begin tot eind. Ze nodigen een gast uit, maken een script, werken de vragen uit, etc. En wij zorgen voor het camerawerk, het editen en de techniek.

Instartfilmpjes

Vooraf maken onze editors op kantoor leuke instartfilmpjes die tijdens de talkshow worden afgespeeld. Dit zorgt voor iets meer dynamiek tijdens de uitzending.

Voor de talkshow van de opleiding Travel & Hospitality nodigde de studenten Frank Oostdam directeur van de ANVR uit. Hiervoor maakten we een leuk instartfilmpje waarbij we aan studenten vroegen iets te zeggen over meneer Oostdam.

Voor een ander instartfilmpje voor dezelfde talkshow vroegen we aan de studenten van de Travel & Hospitality opleiding of ze weten wat de ANVR is. En wat deze organisatie doet. Dit leidde tot het volgende instartfilmpje:

Livestream of vooraf opgenomen

Op de dag van de talkshow zorgen we ervoor dat we met een camerateam en techniek aanwezig zijn. Het online event kan direct uitgezonden worden via een livestream of vooraf worden opgenomen. De keuze hiervoor wordt samen met het MBO College Airport Hoofddorp besloten.

Het voordeel van het vooraf opnemen van de talkshow is dat je meer vrijheid hebt om nog dingen aan te passen voordat hij online gezet wordt. Maar de spanning van een livestream daarentegen is niet te evenaren. Omdat het evenement meteen te zien is mag er eigenlijk niets fout gaan. Goed teamwork tussen de mensen on stage, de techniek en de mensen achter de camera is hierbij ontzettend belangrijk.

Het leuke aan dit project met het MBO College Airport Hoofddorp is dat het een samenwerking van studenten van verschillende opleidingen is. Een mooie ervaring voor ons allebei.

Bekijk ons behind the scenes video: